Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.
L'objectiu del curs és oferir als alumnes una formació teoricopràctica per realitzar tasques de prevenció, diagnòstic i rehabilitació de les alteracions de les funcions miofuncionals i orofacials.
OBJECTIUS ESPECÍFICS
 • Aprofundir en el coneixement del desenvolupament normal de les funcions miofuncionals i orofacials.
 • Conèixer les diferents etiologies dels trastorns d’aquestes funcions.
 • Integrar al professional logopeda a l’equip interdisciplinari.
 • Utilitzar i comprendre protocols específics d’avaluació clínica.
 • Desenvolupar el raonament clínic a partir del correcte diagnòstic.
 • Buscar l’eficàcia clínica i el màxim rendiment durant el procés terapèutic.
 • Fomentar l’interès i els coneixements relacionats amb la iniciació científica.
 
PROGRAMA
BLOC TEÒRIC
 • Bases de la teràpia miofuncional orofacial I: Neuroanatomofisiologia del sistema estomatognàtic  i iniciació científica. 20 hores (28 i 29 setembre). Presencial i online.
 • Bases de la teràpia miofuncional orofacial II: Desenvolupament craneofacial i conceptes d’odontologia. Camp d’actuació de la teràpia miofuncional. 20 hores (19 i 20 d’octubre). Presencial i online.
 • Avaluació i diagnòstic miofuncional orofacial I: ORL i logopèdia. 20 hores (23 i 24 de novembre). Presencial i online.
 • Avaluació i diagnòstic miofuncional orofacial II: Interdisciplinarietat i logopèdia. 20 hores (14 i 15 de desembre). Presencial i online.
 • Bases d’intervenció logopèdica I: Fisiologia de l’exercici, estratègies terapèutiques convencionals i eines complementàries.  20 hores (18 i 19 de gener). Presencial i online.
 • Bases d’intervenció logopèdica II: Elecció i aplicació pràctica d’estratègies terapèutiques convencionals i eines complementàries.  20 hores (22 i 23 de febrer). Presencial i online.
 • Bases d’intervenció logopèdica III: Intervenció en població pediàtrica amb alteració neurològica. 20 hores (28 i 29 de març). Presencial i online.
 • Conceptes i tractament de les alteracions craneofacials congènites: Fissura i síndromes craniofacials. 20 hores (18 i 19 d’abril). Presencial i online.
 • Conceptes i tractament de les alteracions craneofacials adquirides: Traumatismes, desproporció craniomaxil·lofacial i disfunció temporomandibular.  20 hores (30 i 31 de maig). Presencial i online.
 • Trastorns orofacials de base neurològica: disàrtria, dispràxia, paràlisi facial i disfàgia orofaríngia. 20 hores (27 i 28 de juny). Presencial i online.
 
BLOC DE PRÀCTICA CLÍNICA
Realització de sessions de rehabilitació supervisades. Inclourà tot el procés assistencial d’inici a final de curs. Els alumnes podran escollir entre una de les dues modalitats: Pràctiques internes: Es porten a terme a la EPL amb supervisió presencial. Duració d’un curs acadèmic amb freqüència d’una tarda ala setmana (dimarts de 16:00 a 20:00h). Pràctiques externes: Es porten a terme a un centre extern a contactar per l’alumne. La supervisió per part de les tutores de l’EPL es realitzarà via online.
Treball de Final de Màster
Al mes de juny, l’alumne haurà d’entregar un Treball de Final de Màster, supervisat per les tutores clíniques i l’exposarà el dia 11 de juliol de 2020.
 

Organitzadors
Titulacions d’Accés
 • Graduats i Diplomats en Logopèdia i altres logopedes col·legiats.
 • Altres Llicenciats en possessió dels crèdits corresponents a la diplomatura de postgrau en Patologia del Llenguatge (UAB) o equivalents.
 
Calendari i horaris

Sol·licitar informació al correu electrònic epl@santpau.cat
 

Professorat

*Aquest llistat de professorat és de tipus orientatiu. Es poden produir canvis que es comunicaran a la programació definitiva abans de l’inici del màster.


Sol·licitud d’Admissió

Es remetrà un correu electrònic a l'adreça epl@santpau.cat sol·licitant la admissió al màster i adjuntant el currículum vitae actualitzat.
Un cop revisada la documentació, si es considera necessari es convocarà al candidat a una entrevista amb la coordinació del Màster. Posteriorment, els alumnes admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions necessàries per formalitzar el pagament de la inscripció.
 
Acreditació

Una vegada demostrada la suficiència en les matèries del curs, els alumnes obtindran un títol de Màster atorgat per l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (Hospital Universitari de la UAB).
 
PERÍODE D’INSCRIPCIÓ

Des de l'1 d’abril de 2019 fins a completar places.
Import: 3.750€ (*)


  *  Possibilitat de pagament fraccionat.
 
NEWSLETTER
ENVIAR