Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.
30/09/2019
Fa un temps, una nena de cinc anys va venir amb els seus pares a consultar per dificultats de parla i masticació.

D'entrada es tractava d'un problema motor, amb hipotonia i moviments maldestres, com a conseqüència d'una sobreprotecció amb utilització massa prolongada del xumet i del menjar triturat. Però paral·lelament a aquest problema s'hi adicionaven dificultats per iniciar els aprenentatges de la lectura i l'escriptura.
30/09/2019
La Dèlia té nou anys quan els pares consulten, perquè estan preocupats pel comportament agressiu i la tossuderia que els manifesta. Es queixen que no es pot parlar amb ella.

És una nena que va ser adoptada a un país de l'Est. A casa no aconsegueixen parlar del problema de l'abandó, però darrerament ha començat a preguntar per la mare biològica.
30/09/2019
Procurem entendre'ns tot parlant i per fer-ho intentem buscar raons per ser compresos per l'altre però a vegades a les paraules els costa trobar el sentit que voldríem.

Ens trobem amb una família que ja havia consultat pel primer fill i que havia tornat en tenir el segon, que ara tenia mig any de vida. En Marc, de cinc anys, es posava molt tossut i desobedient i allò que els preocupava més és que s'havia tornat a fer pipí a la nit i també es feia la caca a sobre. El pare sovint s'està dies fora de casa per la feina i la mare és una persona insegura i temorenca.
30/09/2019
Arriba un nen de tres anys a la consulta. Els pares estan desesperats perquè diuen que no es comunica. Entén bé, però no posa atenció a les coses i no parla amb ningú. En diverses consultes amb professionals, ha sortit l'etiqueta d'autisme, amb el consegüent ensurt.
NEWSLETTER
ENVIAR