Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.
Visita al Monestir de Pedralbes
30/11/2019
Visita del Grup de Suport Neuropsicològic al Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Barcelona, 28 de novembre del 2019).
Visita al Monestir de Pedralbes

El Monestir de Santa Maria de Pedralbes va ser fundat l'any 1326 pel rei Jaume el Just i la seva esposa Elisenda de Montcada i pertany a l’Orde de Santa Clara (monges clarisses).

Edifici d'estil gòtic posat des dels seus inicis sota la protecció directa del Consell de Cent de la ciutat, va ser declarat Monument Històric Artístic l'any 1931 i a les darreries del segle XX el Museu-Monestir va passar a formar part del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

La visita ha possibilitat accedir a l'actual rehabilitació de la Capella de Sant Miquel, el magnífic claustre gòtic, el jardí de plantes remeieres, les pintures i escultures del monestir i l'antiga cuina.

Una de les obres escultòriques més notables és la tomba de la reina Elisenda, que té una cara orientada al claustre i una altra orientada a l'església, per tal de mostrar les dues facetes de la reina: la pública, vestida elegantment com a reina, i la privada de vídua i monja, vestida amb l'hàbit franciscà.

El jardí de plantes remeieres, recreat en col·laboració amb la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, cultiva una cinquantena de plantes de propietats medicinals segons els coneixements de l'època medieval.

Una més de les interessants visites culturals del GSN organitzades i animades per la logopeda Anna Prunera amb la seva habitual bonhomia i cordial dedicació.

 
NEWSLETTER
ENVIAR